Besøg Biblioteksvagten på Facebook Besøg Biblioteksvagten på Twitter Besøg Biblioteksvagten på Instagram biblioteksvagten.dk
Forsiden »

Er feltstudie og case-study det samme?

Spørgsmål

Hej!

Jeg skal finde "det valgte undersøgelsesdesign i forhold til videnskabsteoretisk perspektiv" i en artikel, men i artiklen kalder forfatteren de 6 deltager observationer hun har foretaget for "feltstudier" selvom jeg syntes det minder om et case-study.

Er casestudy og feltstudie det samme eller?

Min artikel: https://tidsskrift.dk/ntik/article/view/25788

Jeg har MASSER af materiale om case-studier men kan ikke lige finde noget om feltstudie andre steder end wikipedia, trods a have raidet mit SDU bibliotek for bøger og udspørge bibliotekaren, og det er ikke ligefrem "akademisk"

Svar

Case-study og feltstudie er ikke nødvendigvis det samme.

Et feltstudie (eller feltarbejde) er en metode, som især bruges indenfor etnografi, antropologi og arkæologi. Populært sagt: Forskeren forlader sit kontor og rykker ud i felten for at indsamle data. Altså er det fysiske rum afgørende for definitionen.

Et case-study kan godt være i form af feltarbejde, men kan også være noget, der gøres hjemme bag et skrivebord eller i et laboratorium.

En tekstanalyse til eksempel kan være et casestudy, men ikke et feltstudie.

Jeg har fundet to gode artikler på Nettet, som måske kan bringe dig videre:

Casestudy:
http://knudramian.pbworks.com/w/page/12751630/Casestudiet%20kort

Feltstudie:
http://antropologisk.dk/antropologisk-metode/feltarbejde/NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive