Besøg Biblioteksvagten på Facebook Besøg Biblioteksvagten på Twitter Besøg Biblioteksvagten på Instagram biblioteksvagten.dk
Forsiden »

Bog med noter

Spørgsmål

Hej –

Jeg er ved at lægge allersidste hånd på min næste bog, som er en hæklebog. (Jeg har tidligere udgivet 8 bøger, som alle er at finde på hylderne hos jer).

I den nye bog har jeg hist og her i layoutet indsat nogle linjer, som jeg tænker, folk der KØBER bogen kan anvende til personlige noter (garnfarver etc.). Låner man bogen på biblioteket, skal man selvfølgelig IKKE skrive i bogen.

Som det er nu, har jeg IKKE nævnt noget mht "personlige noter" i bogen, men jeg tænker, at ordet "NOTER" evt. kunne tilføjes.

Det skal lige understreges, at der IKKE er tale om en notesbog, men en ganske alm. hæklebog med opskrifter og fotos af modellerne.

Mine spørgsmål er følgende:

Vi biblioteket betragte det som en notesbog, såfremt jeg opfordrer læserne til at gøre personlige notater (med det lille ord "NOTER")?

Og vil bibliotekerne dermed fravælge at have min nye bog på hylderne?

Jeg er selvfølgelig meget interesseret i, at bibliotekerne køber min bog, og vil derfor ikke gøre noget, der spænder ben for denne mulighed.

Håber I kan give mig et praj ang. ovennævnte. På forhånd mange tak for svar.

Venlige hilsner og god weekend,

Lisbet Lücke Larsen

Svar

Klassificeringen af bøgerne er en tilbundsgående process, så brugen af ord som f.eks. noter i omtalen bag på bogen, vil ikke gøre den store forskel, da det er indholdet bogen bliver bedømt på, og ikke blot omtalen.

Du gør dog klogt i ikke at overspille noteelementet, da indkøberne i de enkelte biblioteker, baserer deres indkøb på en skriftlig omtale. Men på den anden side, hvis de har dine andre bøger, vil deres kendskab til dine bøger veje tungere end omtalen!NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Spørgsmål til Biblioteksvagten

Remse: Forladte katte k´atte fatte....
Hvorfra stammer følgende remse: Forladte katte k´atte fatte, at man helst vil være fri for forladte kattes fnatte kisse mis miavseri! - måske justeret en anelse ...

Læs Biblioteksvagtens svar her >>