Besøg Biblioteksvagten på Facebook Besøg Biblioteksvagten på Twitter Besøg Biblioteksvagten på Instagram biblioteksvagten.dk
Forsiden »

"Eksperimentet"

Spørgsmål

Jeg har lige set filmen "Eksperimentet" - Dansk film om Grønland og børn.

Bygget på Tine Bryld's bog "I den bedste mening".

Har ikke læst bogen, endnu da.

Er filmen autentisk ? Eller mest fiktion ?

Er "Karen" autentisk ?

Måske, "Helene Theisen", som nævnes i rulle teksterne, til sidst ?

Svar

Jeg vil umiddelbart sige mest fakta, da den jo levendegør et sort kapitel i Danmarks historie, baseret på officielle dokumenter og Tine Brylds bog.

'Eksperimentet' er baseret på autentiske begivenheder og inspireret af Tine Bryld og Per Folkvers interviewbog 'I den bedste mening' (1998), og dermed en film baseret på fakta. Filmens instruktør er den debuterende Louise Friedberg, og hun har tydeligvis fokuseret på at fortælle historien så historisk korrekt som muligt.

Men der ingen børn i bogen der hedder Karen, så det er nok der at instruktøren (Louise N. D. Friedberg), har taget sig nogle kunstneriske friheder specielt hvad angår følelser og personlige relationer.

Men der er flere markante overlevende børn, så jeg ved ikke om det lige netop er Helene Theisen, som Karen er baseret på, eller om der er taget lidt fra de forskellige børn, og dermed frembragt en powerful hovedperson.NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Spørgsmål til Biblioteksvagten

Ebog fra Microsoft
Jeg søger en ebog fra Microsoft om programmering i C# (Visual Studio 2017) Er det noget der er tilgængeligt? ...

Læs Biblioteksvagtens svar her >>