biblioteksvagten.dk
Forsiden »

Arveforskud

Spørgsmål

hej hvor meget må man give i forskud på arv til sine børn pr år

Svar

På internettet på www.danmark.dk har jeg fundet disse oplysninger :

Gaver og arveforskud på op til 53.900 kr. årligt (2006) er afgiftsfrie, hvis de gives til børn, forældre og bedsteforældre - også børnebørn, oldebørn, stedbørn og stedforældre. Ægtefæller betragtes som to selvstændige gavegivere og gavemodtagere, dvs. at de hver fx kan give et barn 53.900 kr. årligt uden at betale afgift. Et barns eller stedbarns ægtefælle (der ikke er separeret) kan modtage op til 18.800 kr.

Hvis gaver og arveforskud derimod overstiger henholdsvis 18.800 kr. og 53.900 kr. årligt, skal der betales en afgift. Gaveafgiften udgør 15% af det overskydende beløb, dog 36,25% hvis der er tale om gaver til stedforældre og bedsteforældre.

Derudover kan du læse mere om emnet på denne side :

http://www.bibliotekernesjuraport.dk/Arvogskifte.aspNB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive.


Indsæt en kommentar »»


Spørgsmål til Biblioteksvagten

Artikel fra Signal 1943 søges
Hej. Jeg leder efter en artikel, der hedder: Europas skjold, den tyske hærs aandelige gundlag fra Signal 1943 s. 76-82. Kan du hjælpe? Signal var et propagandablad for Nazitys ...

Læs Biblioteksvagtens svar her >>