biblioteksvagten.dk
Forsiden »

Avisartikel om problemadfærd i folkeskolen

Spørgsmål

Hej. Jeg har brug for hjælp til at finde en avisartikel til min PD-opgave om anerkendelse. Jeg har brug for en artikel som omhandler problemadfærd i folkeskolen og måske narrativer og anerkendende adfærd. Artiklen må også gerne have et andet syn på løsning af problemadfærd. På forhånd tak for hjælpen.

Svar

Jeg er lidt i tvivl om du er på jagt efter en konkret artikel, som du ikke kender titlen på, eller en artikel om dette emne, så jeg har søgt under artikler i Bibliotek.dk, og skrevet folkeskolen i emnefeltet og problemadfærd? (husk spørgsmålstegnet) i fritekstfeltet. Det gav denne artikel, som ganske vist ikke er en avisartikel, men fra et tidsskrift.

PPR og problemadfærd i skolen
Nielsen, Bjarne
Emne: folkeskolen ; pædagogisk-psykologisk rådgivning ; specialpædagogik ; skolepsykologisk rådgivning ; urolige børn ; vanskelige børn ; adfærd ; skoleelever
TIDSSKRIFTSARTIKEL: Psykologisk pædagogisk rådgivning. - Årg. 42, nr. 5/6 (2005). - S. 562-582, 729 ? 76 biblioteker ?

Hvis det ikke er en konkret artikel, men emnet du søger litteratur til, vil jeg foreslå dig at kigge nærmere på disse emneord og bruge dem til videresøgning, f.eks. kan du i emnefeltet skrive "vanskelige børn adfærd folkeskolen" (i rækkefølge men uden anførselstegn), den søgning giver 30 titler, som jeg mener der må være noget brugbart i.

Du kan også søge avisartikler i en base der hedder Infomedia, men den kan du kun få adgang til gennem f.eks. Ålborg Bibliotekerne eller Ålborg universitetsbibliotek (jeg kan se du kommer fra dette område). Jeg har søgt på ordene "problemadfærd folkeskolen" og søgningen giver 6 avisartikler. Jeg medsender lidt information, så du kan se om de er relevante.

7.3.2007 Færre elever skal i specialklasser Frederiksborg Amts Avis
Frederikssund: Det er ikke altid den bedste løsning, at hive skolebørn ud af deres almindelige folkeskoleklasse og sende dem i specialklasser eller på specialskoler. Derfor arbejder både embedsmænd og politikere i Frederikssund Kommune i øjeblikket med løs... ( 433 ord )

25.10.2006 Undervisning: Familieklasser bør udbredes Vejle Amts Folkeblad Jan Køpke Christensen, konservativ folketingskandidat i Vejle Amt
Som VAF/FD kunne berette om den 20. oktober, tyder alt på, at det betaler sig at sætte tidligt ind mod problemadfærd hos eleverne i folkeskolen . Det er erfaringen som Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Vejle ser ud til at have konstateret. Baggrunden... ( 131 ord )

25.10.2006 Undervisning: Familieklasser bør udbredes Fredericia Dagblad Jan Køpke Christensen, konservativ folketingskandidat i Vejle Amt
Som VAF/FD kunne berette om den 20. oktober, tyder alt på, at det betaler sig at sætte tidligt ind mod problemadfærd hos eleverne i folkeskolen . Det er erfaringen som Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Vejle ser ud til at have konstateret. Baggrunden... ( 131 ord )

20.10.2006 Flere forældre på vej i skole Vejle Amts Folkeblad Mette Eriksen
VEJLE: Det lønner sig at sætte tidligt ind mod problemadfærd hos elever i folkeskolen . Det har Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Vejle lært efter, at tre skoler i kommunen har haft familieklasser i år. Her arbejder elever, der har problemadfærd , de... ( 510 ord )

20.10.2006 Familieklasser giver lydige elever Vejle Amts Folkeblad Mette Eriksen
Glem de løftede øjenbryn og skældud. Når en elev har så dårlig adfærd, at eleven er vanskelig at rumme i folkeskolen , nytter det ikke med ris. Der skal ros til, og forældre skal med i skole for sammen med lærere at støtte barnet i at droppe den dårlige opfø... ( 724 ord )

20.10.2006 Ny vejle: Flere skoler får familie-klasser Fredericia Dagblad Mette Eriksen
Det lønner sig at sætte tidligt ind mod problemadfærd hos elever i folkeskolen . Det har Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Vejle lært efter, at tre skoler i kommunen har haft familieklasser i år. Her arbejder elever med problemadfærd , deres forældre ... ( 505 ord )

Jeg håber, dette kan hjælpe dig videre i din søgning. Hvis det er en konkret avisartikel, du søger, og den ikke er blandt disse forslag, må du endelig spørge igen, men så har vi brug for lidt mere viden om artiklen. Gerne den avis den er skrevet i, forfatteren, nogle ord fra titlen eller hvis du kan huske lidt om, hvornår den er trykt.NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive


Spørgsmål til Biblioteksvagten

Dan Brown's Dan Vinci-mysteriet
Hvad var det stof. Som blev opløst af eddike, hvis glasset knustes i Dan Brown s Da Vinca mysteriet? Ifølge denne private hjemmeside, skrevet af en stor Dan Brown-fan, er stoffet: ...

Læs Biblioteksvagtens svar her >>