biblioteksvagten.dk
Forsiden »

Antonymer

Spørgsmål

Jeg kan desværre ikke finde nogle antonym ordbog på nettet, og har desværre heller ingen liggende derhjemme. Så jeg ville bare spørge om i kan hjælpe mig med et par ord?
Disse ord er:
*Eftergivende
*Spøgefuld
*Jordhule
*Drømmende
*Underernæret
*Romantisk

Håber I vil hjælpe mig.

Svar

Der eksisterer ikke nogen egentlig dansk antonymordbog, men Politikens Synonymordbog (14. udgave fra 2006) indeholder også en del antonymer.
Desværre er der ikke angivet antonymer til alle de ord, du nævner, og i de tilfælde giver jeg mit personlige bud på et antonym - markeret med PB for personligt bud.

EFTERGIVENDE - henviser til ordet medgørlig, hvis antonym er UMEDGØRLIG

SPØGEFULD - ALVORLIG (PB)

JORDHULE - PALADS (PB)

DRØMMENDE - ordet fantasifuld angives som et synonym, og DET ord har antonymet FANTASILØS. Et personligt bud kunne være JORDBUNDEN (PB)

UNDERERNÆRET - henviser til ordet mager, hvis antonym er TYK. Et personligt bud kunne være
OVERVÆGTIG (PB)

ROMANTISK - henviser til ordet poetisk, hvis antonym er PROSAISK. Et personligt bud kunne også her være JORDBUNDEN (PB)NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive


Spørgsmål til Biblioteksvagten

DHO om middelalderen
Hej biblioteksvagten, jeg skriver DHO og min opgaveformulering er: Din opgavebesvarelse skal indeholde: • En redegørelse for middelalderens samfundsstruktur. • En analy ...

Læs Biblioteksvagtens svar her >>