biblioteksvagten.dk
Forsiden »

Amerikansk våbenlov

Spørgsmål

I forbindelse med en opgave om USA's våbenlov skal jeg finde et link til den amerikanske våbenlov (lige meget hvilken stat), men jeg har ledt nettet tyndt og tykt rundt og jeg kan INTET finde udover diverse sammenligninger mellem våbenlove.

Så jeg vil meget gerne bede om et link til hvor jeg kan finde den amerikanske våbenlov.

Svar

Det er et lidt kompliceret spørgsmål fordi der meget stof i den Amerikanske våbenlov, men jeg vil gøre et kort fosøg:
I den Amerikanske forfatning, det svarer til vores grundlov står der om våben bl. a. :"Eftersom en velordnet milits er nødvendig for en fri stats sikkerhed, må der ikke gøres indgreb i folkets ret til at besidde og bære våben".
Det er der ikke ret mange der vil ændre ved, pga meget stærke lobbybevægelser. Men i 1968, efter mordene på Kennedy og Martin Luther King, blev der vedtaget en Gun control act (våbenlov):

-det blev forbudt en række persongrupper at købe og eje skydevåben (bl.a. tidligere straffede, narkomaner, mindreårige og mentalt handicappede.
-der blev indført skærpede regler for våbenhandlere.
-postordresalg af skydevåben og ammunition blev forbudt.
-våbenhandlere ikke måtte sælge våben til personer under 21 år.
og meget mere som du kan læse om i den bog der hedder

62.624
Christensen, John
Dødbringende våben.
Amerikansk våbenkultur gennem 4 århundreder

Hvis ikke dit bibliotek har bogen kan de bestille den hjem til dig.NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Kommentarer
Kommentar indsat den 20-11-2008 af Mahdi Mathers Hej, en af mine venner sagde at man ska være 16 i America for at få en våben...(passer det?) hvor gammel ska mand være for at få våben tilladse?
Kommentar indsat den 12-02-2009 af Sigmund Abraham Er der stater som har en strengere våbenlov en andre? Kommentar indsat den 12-02-2009 af Sigmund Abraham OG. U.S.A gør meget ud af at forhindre terrorisme, men hvorfor kan en som lige er kommet til landet sagtens købe en masse våben så han kan lave en massakre. Kommentar indsat den 30-10-2011 af Mette Mogensen Sigmund: Den stat der har den strengeste (80 ud af 100 point) er California


Indsæt en kommentar »»


Spørgsmål til Biblioteksvagten

Lær CorelDRAW X6
Jeg søger en bog skrevet af Tina Samulesen, "Lær CorelDRAW X6. ISBN-13:8791821215 eller ISBN10:8791821215 Den findes kun som ebog hos Saxo! https://www.saxo.com/dk/laer-core ...

Læs Biblioteksvagtens svar her >>