biblioteksvagten.dk
Forsiden »

Amerikansk våbenlov

Spørgsmål

I forbindelse med en opgave om USA's våbenlov skal jeg finde et link til den amerikanske våbenlov (lige meget hvilken stat), men jeg har ledt nettet tyndt og tykt rundt og jeg kan INTET finde udover diverse sammenligninger mellem våbenlove.

Så jeg vil meget gerne bede om et link til hvor jeg kan finde den amerikanske våbenlov.

Svar

Det er et lidt kompliceret spørgsmål fordi der meget stof i den Amerikanske våbenlov, men jeg vil gøre et kort fosøg:
I den Amerikanske forfatning, det svarer til vores grundlov står der om våben bl. a. :"Eftersom en velordnet milits er nødvendig for en fri stats sikkerhed, må der ikke gøres indgreb i folkets ret til at besidde og bære våben".
Det er der ikke ret mange der vil ændre ved, pga meget stærke lobbybevægelser. Men i 1968, efter mordene på Kennedy og Martin Luther King, blev der vedtaget en Gun control act (våbenlov):

-det blev forbudt en række persongrupper at købe og eje skydevåben (bl.a. tidligere straffede, narkomaner, mindreårige og mentalt handicappede.
-der blev indført skærpede regler for våbenhandlere.
-postordresalg af skydevåben og ammunition blev forbudt.
-våbenhandlere ikke måtte sælge våben til personer under 21 år.
og meget mere som du kan læse om i den bog der hedder

62.624
Christensen, John
Dødbringende våben.
Amerikansk våbenkultur gennem 4 århundreder

Hvis ikke dit bibliotek har bogen kan de bestille den hjem til dig.NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive


Spørgsmål til Biblioteksvagten

Shakespeare
Kan I hjælpe mig med at finde den danske oversættelse af dette Shakespeare-citat: "The fault,dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves” (Julius Caesar, Act 1,Sc ...

Læs Biblioteksvagtens svar her >>