biblioteksvagten.dk
Forsiden »

Fladskærms TV med store undertekster

Spørgsmål

Kan I oplyse mig om det er mulig at købe et fladskærms TV. hvor man kan regulere undertekster op i en stor størrelse. Jeg har indtil videre fået negative svar hos forhandler.
På forhånd tak.

Svar

Jeg forsøgte mig selv hos FONA, Roskilde og herfra er svaret også og desværre, et nej. Sådanne TV findes ikke, selvom der faktisk, ifølge FONA Roskilde er rigtig mange der spørger efter netop det.

På Dansk Blindesamfunds hjemmeside kan du læse lidt mere om mulige hjælpemidler til forstørrelse af TV-billedet. Blandt andet kan man få en TV lup, der forstørrer hele eller dele af tv-billedet. Desværre mener Dansk Blindesamfund og andre ikke at denne løsning er ret god, så de anbefaler i stedet at man rykker tættere på og evt. placerer skærmen i øjenhøjde. Jeg ved ikke om det er en løsning du kan bruge, men ellers synes jeg du skal prøve at henvende dig, enten til Dansk Blindesamfund for gode råd, eller til hjælpemiddelscentralen i din kommune.

Endelig kan løsningen måske også være ganske enkelt at købe et meget stort fladskærms TV, men det er jo ikke altid man har råd og plads til det.

Læse mere om synshjælpemidler på http://www.dkblind.dk/om_os/udgivelser/brochurefiler/syn-og-optik/side1#heading-13NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive


Spørgsmål til Biblioteksvagten

Ingrid Hanssens baggrund (forfatter til Almen Sygepleje 2)
Hej, jeg skal skrive en akademisk eksamens opgave, og skal agumentere hvorfor Ingrid Hanssen kan bruges i min opgave. Desværre står hendes baggrund (uddannelse osv.) ikke angivet i ...

Læs Biblioteksvagtens svar her >>